Kuka sitten on Pekka Artukka ?                                     

Synnyin Turussa maineikkaassa Heidekenin synnytyslaitoksessa toukokuun 21. päivä 1950. Alkuaskeleet elämän polulla otin samassa talossa missä nykyisinkin asun, eli Puistokatu 15.ssa kylläkin sen pihaportaassa. Jo alle 3 vuotiaana muutin isäni Martin ja äitini Marjan mukana vastavalmistuneeseen taloon parin korttelin päähän Rauhankatu 23-25:teen. Siellä asuessamme syntyi veljeni Timo tammikuussa 1953.
Koulua kävin aluksi Snellmannin kansakoulussa 4 luokkaa ja sen jälkeen 5 luokkaa Juhana Herttuan yhteiskoulussa Pakkarinmäellä.
Isoäitini Elsa kuoli vuonna 1960 ja muutimme häneltä perittyyn asuntoon Rauhankatu 1:teen. Samoihin aikoihin syntyi myös nuorin veljeni Vesa.
Jo vuonna 1963 muutimme vastavalmistuneeseen kerrostaloon Aurajoen rannalle, Linnankatu 35:een.
Lukion kävin Turun normaalilyseossa eli Norssissa ja sen jälkeen kauppaopistoon merkonomiksi ja vielä tekniseen opistoon, josta valmistuin vuonna 1976 autoinsinööriksi.
Siinä välissä muutin omaan asuntoon Puistokatu 15:een, sen piharakennukseen 5. kerroksen yksiöön, kooltaan 24 neliötä.
1973 menin sitten naimisin Ulla Jalovaaran kanssa, jonka kanssa saimme kaksi poikaa Janin v.-77 ja Teemun v.-81. Yhteinen tiemme päättyi kuitenkin avioeroon v. 1993.
Leipätyönäni valmistumisen jälkeen olen tehnyt kaikenlaista. Aluksi suunnittelin vuoden verran linja-autoja Matka-Autojen koritehtaalla Paraisilla. Sieltä siirryin sitten tukkukaupan pariin ja työskentelin 5 vuotta Tecalemit Oy:ssä teollisuustuotteiden myynti-insinöörinä. Seuraavat työpaikat löytyivätkin sitten Turusta, aluksi runsas 5 vuotta Turun Dieselissä osastopäällikkönä ja sitten muutaman vuoden venekauppiaana aluksi Bensowilla, sitten Talberg Nauticalla ja lopuksi SeaRayllä. Parinkin työttömyyskauden jälkeen oli v. 1999 edessä alan vaihto ja siirryin ATK-laitteiden pariin ja hyvän ystäväni omistamaan TST-Systems Turku Oy:n leipiin myymään ja huoltamaan tietokoneita ja siihen liittyviä oheislaitteita. Tämä työ on tuntunut mielenkiintoiselta ja jatkuu edelleen.
Harrastukseni ovat aina olleet melko vauhdikkaita. Aluksi keilaamaan isän jäljillä ( 300 tuli sitten tehtyä 8.3.1987 Kupittaalla ), sitten tekulla innostuin autourheilusta ja ennenkaikkea silloisesta ST-ajosta, nykyisin Autosuunnistuksesta jota harrastin aina vuosituhannen loppuun asti.
Poikani Janin kautta mukaan tuli juniorijääkiekko ja jääkiekkotuomaritoiminta joka kuuluu edelleen viikottaiseen ohjelmaan. Politiikkaan sekaannuin kunnallisvaalien 2004 aikoihin ja pääsin Turun liikuntalautakuntaan. Näistä sitten enemmän muilla sivuilla.
Vuonna 1996 karkauspäiväniltana lähdin illanviettoon turkulaiseen Trinax-ravintolaan. Siellä sitten kohtasin vanhan tutun Irma Mäkisen, johon sitten välittömästi ihastuin ja rakastuin. Yhteinen taipaleemme on jatkunut siitä asti, samassa osoitteessa vuodesta 2000.